Jorge da Rocha

Porcausadela

  • Jorge da Rocha

Jorge da Rocha proposa un directe on el contrabaix i la veu són els protagonistes d’un repertori molt variat. Temes propis i algunes de la cançons preferides del músic (i del públic en general) interpretades d’una forma única… Contrabaix, veu, percussió i una loopstation a les mans d’un sol músic que proposa nous camins per arribar a l’ànima i el cor de l’oient.

Jorge sap com establir una relació propera amb el públic. Després de la sorpresa inicial de descobrir tot el que pot aconseguir amb només dos instruments combinats de forma màgica i gràcies a la seva sinceritat innata, els assistents dels seus directes no poden evitar rendir-se davant un espectacle únic. Una mescla curiosa d’estils, cançons originals i versions que van des de de Massive Attack a Björk, Bob Marley, Zeca Afonso o Radiohead.

“Jorge da Rocha se ha cultivado de tal forma que es difícil encajar su estilo personal, porque su originalidad y sensibilidad llenan de carácter cada canción que crea”

LeCool Barcelona

“De Barcelona para el mundo, el músico portugués Jorge da Rocha encuentra en el dialogo del contrabajo su forma de expresión”

Jornal de Notícias

 

Discografia a solo

These are a few of my favorite songs (Whatabout Music LLC, 2016)

These are a few of my favorite songs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Després de diversos concerts a Berlín i Barcelona Jorge da Rocha va entrar a l’estudi per gravar el seu primer disc en solitari. These are few of my favorite songs , un treball en què el músic interpreta algunes de les seves cançons preferides. Un àlbum impressionant, on tots els sons provenen solament de dos instruments: la veu i el contrabaix, que doten a cada versió d’un caràcter diferent, destacant l’originalitat i sensibilitat del músic portuguès. És sorprenent la versatilitat d’aquesta proposta quant a estils, recursos tímbrics, ambients i efectes sonors que capten l’atenció de l’oïdor des del primer moment.

 Trajectòria Artística:

Jorge da Rocha viatja a Barcelona l’any 2015 amb la intenció de dedicar-se totalment a la música. Estudia guitarra i contrabaix en el Taller de Musics. Entre 2008 i 2012 realitza el curs superior de jazz i música moderna en el Conservatori Superior del Liceu on rep classes d’instrument d’Horaci Fumero, David Mengual i Nono Fernández. Estudia també amb mestres com Jon Robles, Iñaki Sandoval, Francisco Suarez i Dani Pérez. Participa en classes magistrals de músics com Dave Holland, Eddie Gomez, Ben Street, Pat Metheny, Seamus Blake, Jorge Rossi, Billy Hart, Bill McHenry i Stefan Karlsson.

Des de la seva arribada a Barcelona comparteix escenari amb músics com Jon Robles, Jordi Bonell, Matthew L. Simon, Ismael Dueñas i Dani Peréz. Col·labora i grava amb Mosaic Jazz Trio/ Mosaico Colective (Reflejos –feauturing Raynald Còlon, Dani Pérez i Mû. Nomada 57, Barcelona) Samantha de Siena (Lifting the Veil produït per Suso Saez), Anna Morley (Water Door, Casa Fulda, Berlin), Calima Electric Blue, Inma Gomes, The Gangsters of Love, Camila Brasiliano & Saudades, Maria Coma, The Near Death Ensemble, entre uns altres. És un músic habitual en els principals clubs i festivals de Catalunya destacant-se el Voll-Damm International Jazz Festival de Barcelona (2010, 2011, 2012 i 2013).”