Alessio Arena

Porcausadela

  • Alessio Arena
      • Fotos:


Discografia

La Secreta Danza (Porcausadela, 2015)

Bestiari(o) familiar(e) (diMusicalnMusica, 2013)

“Hacia mucho tiempo que no se me iluminaba el sentir con un relámpago así.”

Amancio Prada

“Una veu de papallona de sang, a mig camí entre un cant femení i un plor masculí.”

Núvol

“Es como si recordés a Rufus Wainwright i a Pablo Alborán al mateix temps.”

Time Out

“Sus discos enamoran desde la primera audición con ese cierto halo mágico prendido entre las letras, las melodías y su voz como caricia última, su directo es de aquellos que no dejan indiferente.”

Cancioneros

LSD Portada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alessio Arena, barceloní d’adopció, presenta el seu segon àlbum d’estudi, gravat entre Barcelona i Madrid. “La Secreta Danza” és un disc extravertit, eclèctic, i mediterrani que convida a un ball secret sorprenent.

Aquest nou treball, que compta amb la col·laboració de protagonistes de l’escena musical actual com Amancio Prada (que Arena reconeix com el seu mestre) El Kanka y Guillem Roma, proposa una barreja inèdita de cançó d’autor amb jazz, folk llatí-americà, sons de la mediterrània i matisos d’electrònica.

Biografia

Nàpols, 1984. Escriptor i cantautor, guanyador de la edició 2013 de Musicultura, Festival de la cançó popular i d’autor italiana, i premi A.F.I al millor projecte discogràfic, publica al 2014 el primer, plurilingüe àlbum, Bestiari(o) familiar(e), gravat entre Nàpols i Barcelona.

Bestiari(o) familiar(e), és candidat als prestigiosos Premis Tenco. El mateix any, és guanyador del concurs Area Sanremo, escollit per el Mogol, una de les personalitats més importants de la historia de la cançó italiana.

Anteriorment havia sortit a Espanya un EP, Autorretrato de ciudad invisible, amb el qual s’obre pas en l’escena musical de la ciutat comtal i de la de Madrid.

Amb la pianista i compositora Clara Peya grava dos discos, Tot aquest silenci i Tot aquest soroll com a intèrpret principal, juntament amb la jazz-singer Judit Neddermann.

Alessio Arena és un prolífic músic que col·labora amb diversos artistes com  Ferran Savall, Rusó Sala, Judit Neddermann, Clara Peya, M’Barka Ben Taleb, Flo, Sara Pi, entre d’altres.

També desenvolupa en paral·lel una frenètica activitat com a escriptor, dramaturg i traductor de novel·la i teatre, tant en castellà com en italià.”